Deepak Chopra – Despre constientizarea iluminata

Atunci când devii conștient, începi să observi ce se întâmplă în interiorul tău și în exterior. Pentru a întrezări iluminarea să ne imaginăm de exemplu un apus de soare. Toate imaginile culorile și strălucirea soarelui pe care le-am surprins nu sunt în interiorul creierului. Dacă privim în interiorul creierului, descoprim doar reacții electrochimice ce traversează rețelele neuronale. În interiorul creierului nu există imagini care să se potrivească cu ceea ce văd ochii. Deci imginea apusului pe care am văzut-o nu există în creier, ci în conștiință. La fel dacă încerci să-ți imaginezi ceva cu celelalte simțuri: mirosul unui trandafir, plânsul unui copil, sau un sărut pe buze. Nu există imagini, sunete, sau mirosuri în creier, toate senzațiile există numai în conștiință. Dacă lumea nu poate fi găsită în creier, același lucru este valabil și pentru tine, pentru că nicio scanare prin rezonanță magnetică nu a găsit vreodată o parte de creier care să se activeze când te experimentezi pe tine. Totuși ai un sine pe care îl vei găsi în afara creierului, de fapt în afara spațiului și timpului. Tu ești conștiință pură, care nu poate fi localizată în spațiu și timp. Conștiința este fundamentală și fără cauză, este starea de bază a existenței. Conștiința poate fi considerată câmpul tuturor câmpurilor și îți garantează accesul în orice colț al câmpului infinit. Ca ființe conștiente, oamenii nu pot să perceapă, să măsoare sau să conceapă o realitate lipsită de conștiință. Pentru ființele umane, experiențele subiective se manifestă sub formă de senzații, imagini, sentimente și gânduri. Termenul general pentru acestea e “qualia”. Experiența corpului e o experiență qualia. Experiența activității mentale e o experiență qualia. Experiența lumii – și a oricăror lumi – e o experiență qualia.

Vezi online cu traducere:

 
Cartile lui Deepak Chopra se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

INFO: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce. - DMCA


Dacă vă place acest site, iar informațiile prezentate vă sunt de ajutor, ajutati acum acest site cu o donație prin serviciul electronic securizat PayPal sau direct in cont bancar. (clik aici)