Deepak Chopra – Despre constientizarea iluminata

Atunci când devii conștient, începi să observi ce se întâmplă în interiorul tău și în exterior. Pentru a întrezări iluminarea să ne imaginăm de exemplu un apus de soare. Toate imaginile culorile și strălucirea soarelui pe care le-am surprins nu sunt în interiorul creierului. Dacă privim în interiorul creierului, descoprim doar reacții electrochimice ce traversează rețelele neuronale. În interiorul creierului nu există imagini care să se potrivească cu ceea ce văd ochii. Deci imginea apusului pe care am văzut-o nu există în creier, ci în conștiință. La fel dacă încerci să-ți imaginezi ceva cu celelalte simțuri: mirosul unui trandafir, plânsul unui copil, sau un sărut pe buze. Nu există imagini, sunete, sau mirosuri în creier, toate senzațiile există numai în conștiință. Dacă lumea nu poate fi găsită în creier, același lucru este valabil și pentru tine, pentru că nicio scanare prin rezonanță magnetică nu a găsit vreodată o parte de creier care să se activeze când te experimentezi pe tine. Totuși ai un sine pe care îl vei găsi în afara creierului, de fapt în afara spațiului și timpului. Tu ești conștiință pură, care nu poate fi localizată în spațiu și timp. Conștiința este fundamentală și fără cauză, este starea de bază a existenței. Conștiința poate fi considerată câmpul tuturor câmpurilor și îți garantează accesul în orice colț al câmpului infinit. Ca ființe conștiente, oamenii nu pot să perceapă, să măsoare sau să conceapă o realitate lipsită de conștiință. Pentru ființele umane, experiențele subiective se manifestă sub formă de senzații, imagini, sentimente și gânduri. Termenul general pentru acestea e “qualia”. Experiența corpului e o experiență qualia. Experiența activității mentale e o experiență qualia. Experiența lumii – și a oricăror lumi – e o experiență qualia.

Vezi online cu traducere:

 
Cartile lui Deepak Chopra se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii abonat la cele mai noi articole postate pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

Clik pe linkul de mai jos pentru abonare:

Invitatie in WhatsApp Grup