David Eagleman – Putem sa scapam de sclavia impulsurilor noastre

Karen ne ofera ocazia sa intrezarim cum neurologia poate ajuta oamenii cu dependente. Ea isi reconfigureaza circuitele. Isi modeleaza creierul ca sa fie mai bine aliniat pe directia a CINE vrea sa fie. Karen are sperante sa rezolve conflictul care se dezlantuie constant in lumea ascunsa a retelelor neuronale. Eu cred ca o abordare biologica ramane o sansa mai buna de a lucra, decat incarcerarea in masa. Pe masura ce invatam mai multe despre creier, putem sa scapam de sclavia impulsurilor noastre si sa castigam libertatea care vine odata cu un camp de decizie mai mare. Luarea deciziilor sta la baza tuturor lucrurilor. Cine suntem, ce facem, cum percepem lumea. Fara abilitatea de a decide am fi blocati in inchisoarea data de dorinte conflictuale. Nu am fi in stare sa navigam prin prezent sau sa ne planificam viitorul. Neurologia spune ca nu suntem o individualitate, sunteti facuti din multiple unitati concurente. Prin intelegerea modului cum optiunile se lupta in creier, putem invata cum sa luam decizii mai bune pentru noi si pentru societate.

Vezi online cu traducere:

 
Cartile lui David Eagleman se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite