David Eagleman – Observarea durerii cuiva si a te durea efectiv, foloseste aceleasi circuite neuronale

David Eagleman

Nu exista doar un singur punct din creier unde sa se proceseze durearea. In schimb perceptia durerii apare din mai multe zone diferite, care comunica intr-o retea. In mod ciudat aceasta matrice a durerii este esenta modului in care ne interconectam cu altii. Cand vedeti ca alcineva este intepat cu un ac, matricea voastra a durerii devine activa. Nu acele parti care ca spun ca ati fost atins efectiv, ci partile implicate in perceptia emotionala a durerii. Cu alti cuvinte observarea durerii cuiva si a te durea efectiv folosesc aceleasi circuite neuronale. Iar asta este chiar baza empatiei.

 
Cartile lui David Eagleman se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult! Va multumesc tuturor!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite