David Eagleman – Daca inlaturi lumea, spectacolul continua (modelul intern)

Screen Shot 02-10-16 at 07.38 AM

Talamusul una dintre jonctiunile majore ale creierului. Cea mai mare parte a informatiei senzoriale se conecteaza aici in drum spre suprafata exterioara a creierului, cortex-ul, deci datele colectate de la ochi se opresc aici inainte sa ajunga la cortexul vizual. Va asteptati sa existe un flux masiv de informatie de la talamus catre cortexul vizual, si chiar exista. Dar exista un trafic de sase ori mai mare in directie opusa, ceea ce face ca fluxul venit de la ochi sa para infim. Iar asta sugereaza ca in fiecare moment, ceea ce percepem ca fiind vederea se bazeaza mai putin pe lumina care patrunde prin ochi nostri, si mai mult pe ceea ce exista deja in capul nostru. Chiar si atunci cand creierul nu este racordat la datele din exterior, el continua sa genereze propria imagistrica. Cu alte cuvinte daca inlaturi lumea, spectacolul continua.


 
Cartile lui David Eagleman se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce!


Dacă fiecare dintre vizitatorii acestui blog, care simt că îi ajută aceste informaţii, ar oferi drept multumire, de fiecare dată când intră aici, măcar 5 lei, (atat e transferul minim in cont), ajutorul vostru ar fi minim, practic insesizabil pentru voi, însă pentru noi ar însemna mult. (clik aici pentru mai multe detalii...)