David Eagleman – Daca inlaturi lumea, spectacolul continua (modelul intern)

Screen Shot 02-10-16 at 07.38 AM

Talamusul una dintre jonctiunile majore ale creierului. Cea mai mare parte a informatiei senzoriale se conecteaza aici in drum spre suprafata exterioara a creierului, cortex-ul, deci datele colectate de la ochi se opresc aici inainte sa ajunga la cortexul vizual. Va asteptati sa existe un flux masiv de informatie de la talamus catre cortexul vizual, si chiar exista. Dar exista un trafic de sase ori mai mare in directie opusa, ceea ce face ca fluxul venit de la ochi sa para infim. Iar asta sugereaza ca in fiecare moment, ceea ce percepem ca fiind vederea se bazeaza mai putin pe lumina care patrunde prin ochi nostri, si mai mult pe ceea ce exista deja in capul nostru. Chiar si atunci cand creierul nu este racordat la datele din exterior, el continua sa genereze propria imagistrica. Cu alte cuvinte daca inlaturi lumea, spectacolul continua.


Vezi online cu traducere:

 
Cartile lui David Eagleman se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. O mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii abonat la cele mai noi articole postate pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

Clik pe linkul de mai jos pentru abonare:

Invitatie in WhatsApp Grup