David Brooks – Esenta pacatului este dezordinea in iubire

OPRAH: Imi place cum spuneţi că ar trebui să ne clasificăm iubirile în înalte şi mărunte. Spuneţi-mi cum se face.

DAVID BROOKS : Este un concept care aparţine marelui teolog Augustin. Şi el s-a întrebat: ce este păcatul? Când folosim acest cuvânt azi, îl asociem cel mai adesea cu deserturile care îngraşă. Dar în tradiţia morală defineşte ceva ce încălcăm. Şi nu-mi place cuvântul păcat, când sugerează că suntem întunecaţi şi depravaţi. Dar Augustin a formulat minunat. A spus: „Esenţa păcatului este dezordinea în iubire”. Şi ce voia să spună prin asta…

OPRAH: Oh, ce bine sună. „Esenţa păcatului este dezordinea în iubire “. Da.

DAVID: Fiecare dintre noi înseamnă multe lucruri. Ne iubim familiile. Iubim banii. Ne place să primim afecţiune. Statut. Adevărul. Şi cu toţii ştim că unele iubiri sunt mai presus faţă de altele. Ştim că iubirea de familie este deasupra iubirii de bani. Sau că iubirea faţă de adevăr ar trebui să fie peste iubirea faţă de bani. Şi dacă minţim ca să obţinem bani, facem dezordine în iubiri. Şi uneori, prin natura noastră, le dezordonăm.

De exemplu, dacă un prieten îţi spune un secret şi tu îl dezvălui la o petrecere, pui iubirea de popularitate mai presus de cea de prietenie. Şi ştim că e greşit. Aceasta e ordinea greşită. Prin urmare, e util să te aşezi şi să te întrebi:

„Ce iubesc? Care sunt lucrurile pe care le iubesc cu adevărat? Şi în ce ordine le iubesc? Aloc timp pentru iubirea cea mai înaltă? Sau pentru cea mai măruntă?”

 


Cartile lui Oprah Winfrey se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 
 
Cartile lui David Brooks se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce! Daca tot nu porneste, va rog sa trimite-ti un mesaj de la rubrica contact si verific sursa la server daca mai este valida.


Vă rugăm să donați cât considerați de cuviință pentru a contribui la eforturile mele de extindere a acestui proiect educațional unic. Orice sumă va fi folosită pentru acoperirea costurilor lunare de traducere și mentenanță tehnică a site-ului. Perioadele ridicate de trafic pe site pot conduce la blocarea serverului și activarea automată a unui plan tarifar de găzduire a trezireainteligentei.ro pe care nu mi-l pot permite fără ajutorul publicului.