Ex-Machina (2015) – Creatia Inteligentei Artificiale (AI)

Modul de creatie a Ave-i  din filmul Ex-Machina, este o comparatie la cum a fost creata Eva din Biblie de catre Elohim “Dumnezeii au facut”. Deci filmul are o tema religioasa in fundal.

Citez din film: Cum sa reusit sa se faca in prezent ca Inteligenta Artificiala (Ava) sa citeasca si sa reproduca expresiile faciale?

Aproape fiecare telefon mobil are un microfon, o camera si un dispozitiv de transmitere a informatiilor. Asa ca am pornit toate microfoanele si camerele de pe intreaga planeta si am redirectionat toate informatiile prin Blue Book ( Cronica Akasha). Resurse nelimitate de interactiuni vocale si faciale. Au spart toate telefoanele din lume. Da si toti producatorii stiau ca eu fac asta. Dar nu m-au acuzat. (e vorba de google), fara sa admita ca ei insisi la randul lor o faceau.

Prezentarea fizica a creierului (hardware): denumit in film – Wetware.

Urmatoarea fraza din film are legatura cu crearea omului, este prezentat creierul artificial exact la fel ca cel real, mintea noastra. Facut din gel stucturat, la fel ca  neuroni, care sunt de asfel structurati. Sa renuntat la circuite, aveau nevoie de ceva care sa se aranjeze si sa se rearanjeze la nivel molecular, dar sa pastreze forma in acelasi timp. Sa-i pastreze amintirile. Sa se schimbe atunci cand gandeste.

Prezentarea psihica a creierului (software): 

Pai, cred ca poti sa ghicesti. Blue Book (Cronika Akasha). “Exista un lucru ciudat cand vine vorba de motoare de cautare (google). E ca si cum ai gasi petrol, intr-o lume, in care nu s-a inventat arderea interna. Prea mult material brut. Nimeni nu stie ce sa faca cu el. Vezi concurenti mei se concentreaza sa extraga tot si sa valorifice prin cumparaturi si mediile sociale (facebook). S-au gandit ca motoarele de cautare sunt ca o harta despre ce gandesc oamenii. Dar ele erau o harta despre cum gandesc oamenii. Impuls – Raspuns. Fluid – Imperfect – Cu model – Haotic.

Urmariti clipul online selectat:

 

De ce a fost creata Ava ( Eva) ? 

 

Urmariti clipul online selectat:

 

Filmul se poate vedea online cu traducere la adresa – https://bit.ly/2SHdJPJ


Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce!


Dacă fiecare dintre vizitatorii acestui blog, care simt că îi ajută aceste informaţii, ar oferi drept multumire, de fiecare dată când intră aici, măcar 5 lei, (atat e transferul minim in cont), ajutorul vostru ar fi minim, practic insesizabil pentru voi, însă pentru noi ar însemna mult. (clik aici pentru mai multe detalii...)