Clash of The Titans (2010) – Despre rugaciunile omului

Filologul elenist U. von Wilamowitz Moellendorf a afirmat că grecii au fost “cel mai credincios popor din lume”. Religia grecilor antici este impresionabilă, plină de taine şi colorituri specifice, formând nenumărate legende, mistere despre modul în care grecii antici au vieţuit pe parcursul timpului.

Zeus, cuvânt al cărui rădăcină „div” înseamnă a străluci, indică la început cerul, apoi pe zeul cerului. Zeus era zeul suprem al grecilor, părintele zeilor şi al oamenilor. Puterea sa depăşeşte pe aceea a tuturor zeilor la un loc şi prin această superioritate a sa este în stare să domine şi să ţină în frâu pe toţi zeii cu care se adună uneori la sfat, dar nu ţine totdeauna seama de sfatul lor. Ca zeu al cerului, el locuieşte pe vârful muntelui Olimp, vârf care era socotit a fi în cer, şi tot ca zeu al cerului, el este stăpânul norilor, al ploii, al zăpezii, al tunetului şi al fulgerului, fiind reprezentat cu un fulger în mână. Ca zeu al luminii, Zeus vede toate, nu-i scapă nimic. El supraveghează împlinirea justă a angajamentelor, respectare dreptăţii, împlinirea obligaţiilor conjugale. El protejează familia, cetatea şi asigură bunăstarea omului în general.

Vezi clip 1 selectat din film:

 

Vezi clip 2 selectat din film:

 

Filmul se poate vedea online la adresa – http://bit.ly/2QkeDhd


Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite