Contagion (2011) – Nimic nu se raspandeste ca frica

De fapt, sloganul filmului este ”Nimic nu se răspândește ca frica” – și acesta este practic obiectivul filmului. A speria și a educa. Este o reprezentare ”ultra-realistă” a unui focar pandemic masiv, care are loc în locații reale și care implică organizații reale. Într-adevăr, în timp ce filmul a fost regizat de Steven Soderbergh, narațiunea sa a fost modelată cu contribuții ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Centrului pentru Controlul Bolilor (CDC) și ale diverșilor specialiști.

Iată un extras dintr-un interviu cu scenaristul Contagion, scriitorul Scott Z. Burns despre implicarea acestor organizații în realizarea filmului:

CS: Ați putut lua legătura cu cineva de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS)?
Burns: 
Da, am fost de mai multe ori la CDC în Atlanta. Am filmat o parte din film acolo și am avut o mulțime de conversații cu OMS, pe parcursul întregului proces. Larry Brilliant și Dr. Lipkin ne-au ajutat foarte mult în ceea ce privește comunicarea cu OMS, așa că au fost foarte implicați în film. De fapt, am filmat și o parte din film acolo. Scena în care Marion Cotillard intră (în birou) la Geneva.
– Coming Soon, CS Interview: Contagion Writer Scott Z. Burns

Pentru a pune lucrurile în context, filmul a ieșit la câțiva ani după criza H1N1 din 2008. După luni de panică și o campanie de vaccinare în masă, unele studii au arătat că OMS și CDC au supraestimat grosolan numărul de cazuri H1N1 reale și au forțat un vaccin pe care mulți l-au considerat inutil. Un film precum Contagion a fost un remediu bun pentru această credibilitate ștearsă.

În 2020, lumea se confruntă cu o altă sperietură epidemică majoră, iar pelicula Contagion devine din nou relevantă. Nu numai asta, dar mass-media a plasat, de asemenea, un reflector puternic asupra sa.

Vezi trailer la film cu traducere:

 

Filmul se poate vedea online cu traducere la adresahttps://bit.ly/2Qef12c

 


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite
Sustine munca si existenta acestui website: