Contagion (2011) – Nimic nu se raspandeste ca frica

De fapt, sloganul filmului este ”Nimic nu se răspândește ca frica” – și acesta este practic obiectivul filmului. A speria și a educa. Este o reprezentare ”ultra-realistă” a unui focar pandemic masiv, care are loc în locații reale și care implică organizații reale. Într-adevăr, în timp ce filmul a fost regizat de Steven Soderbergh, narațiunea sa a fost modelată cu contribuții ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Centrului pentru Controlul Bolilor (CDC) și ale diverșilor specialiști.

Iată un extras dintr-un interviu cu scenaristul Contagion, scriitorul Scott Z. Burns despre implicarea acestor organizații în realizarea filmului:

CS: Ați putut lua legătura cu cineva de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS)?
Burns: 
Da, am fost de mai multe ori la CDC în Atlanta. Am filmat o parte din film acolo și am avut o mulțime de conversații cu OMS, pe parcursul întregului proces. Larry Brilliant și Dr. Lipkin ne-au ajutat foarte mult în ceea ce privește comunicarea cu OMS, așa că au fost foarte implicați în film. De fapt, am filmat și o parte din film acolo. Scena în care Marion Cotillard intră (în birou) la Geneva.
– Coming Soon, CS Interview: Contagion Writer Scott Z. Burns

Pentru a pune lucrurile în context, filmul a ieșit la câțiva ani după criza H1N1 din 2008. După luni de panică și o campanie de vaccinare în masă, unele studii au arătat că OMS și CDC au supraestimat grosolan numărul de cazuri H1N1 reale și au forțat un vaccin pe care mulți l-au considerat inutil. Un film precum Contagion a fost un remediu bun pentru această credibilitate ștearsă.

În 2020, lumea se confruntă cu o altă sperietură epidemică majoră, iar pelicula Contagion devine din nou relevantă. Nu numai asta, dar mass-media a plasat, de asemenea, un reflector puternic asupra sa.

Vezi trailer la film cu traducere:

 

Filmul se poate vedea online cu traducere la adresahttps://bit.ly/2Qef12c

 


Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite