Codex Alimentarius si viitorul alimentatiei

codex

Viitorul alimentației globale este sumbru, susține Ian R. Crane în această prelegere. Noul Codex Alimentarius, spune el, ne va afecta viața și sănătatea prin faptul că impune o legislație în domeniul alimentației care ne va forța, practic, să consumăm alimente nesănătoase și modificate genetic.

Dar să vedem, în primul rând, ce înseamnă Codex Alimentarius: codul este un compendiu care conține standarde, coduri de practică și alte recomandări recunoscute internațional ce se referă la alimentație, producția de produse alimentare și siguranța alimentelor. El a fost dezvoltat de Comisia Codex Alimentarius a ONU și de Organizația Mondială a Sănătății și a fost recunoscut de Organizația Mondială a Comerțului.

Codul este intens criticat pentru faptul că impune standarde de alimentație tuturor țărilor și pentru că pune înainte de toate industria agriculturii, fără a ține cont de consumatori, dar și de drepturile fermierilor. Toate acestea sunt explicate pe larg de Ian R. Crane în acest film documentar.

Vezi online cu traducere:

 

 


Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, openload, vimeo, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce!Sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE


ArtizanJuly 6, 2018 - 4:55 am

Apreciem cu toţii efortul depus în traducerea, respectiv postarea acestor documentare şi ne bucurăm că ne oferiţi cu atâta generozitate informaţii menite să ne trezească şi să întreţină inteligenţa şi spiritualitatea fiecăruia dintre noi. Al doilea film, din păcate se întrerupe brusc înainte de minutul douăzecişinouă, deşi prezentarea domnului Ian Crane este de aproape o oră şi jumătate, după cum se poate observa dând un click pe link-ul următor:
https://www.youtube.com/watch?v=MDsVNOLJpxY

Intervenţia mea este, consider, cât se poate de pertinentă şi respectuoasă.

Cu aleasă consideraţie, un artizan.

TrezireaInteligentei.roJuly 6, 2018 - 6:56 am

Buna Artizan, doar atat exista tradus – https://vimeo.com/user5687482

Your email is never published or shared.