Chamath Palihapitiya – Vulnerabilitate in psihologia umana

În noiembrie 2017, Palihapitiya a dezvăluit că, din motive etice, regretă că a ajutat Facebook să devină cea mai mare platformă social media. El a spus: “Buclele de feedback pe termen scurt, bazate pe dopamină, pe care le-am creat, distrug modul în care funcționează societatea: nici un discurs civil, nici o cooperare, dezinformare, mistruth și nu este o problemă americană. Deciziile copiilor noștri, și anume că nu li se permite să folosească acel rahat. În urma criticilor făcute de Facebook pentru comentariile sale, Palihapitiya a clarificat ulterior: “Cred cu adevărat că Facebook este o forță de bine în lume, așa că aș dori să mă extind asupra comentariilor mele … Comentariile mele au fost menite să înceapă o conversație importantă, nu pentru a critica o companie – în special una care îmi place – în 2017, mulți dintre noi s-au luptat cu consecințele neintenționate ale produselor pe care le-am construit, în special platformele media sociale au fost folosite și abuzate în moduri pe care noi, arhitecții noștri nu le-am imaginat: multă vină a fost aruncată și vină simțită, dar lucrul important este ceea ce noi, ca industrie, facem acum pentru a ne asigura că impactul nostru asupra societății continuă să fie unul pozitiv.

Vezi online cu traducere:


Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite