Chamath Palihapitiya – Vulnerabilitate in psihologia umana

În noiembrie 2017, Palihapitiya a dezvăluit că, din motive etice, regretă că a ajutat Facebook să devină cea mai mare platformă social media. El a spus: “Buclele de feedback pe termen scurt, bazate pe dopamină, pe care le-am creat, distrug modul în care funcționează societatea: nici un discurs civil, nici o cooperare, dezinformare, mistruth și nu este o problemă americană. Deciziile copiilor noștri, și anume că nu li se permite să folosească acel rahat. În urma criticilor făcute de Facebook pentru comentariile sale, Palihapitiya a clarificat ulterior: “Cred cu adevărat că Facebook este o forță de bine în lume, așa că aș dori să mă extind asupra comentariilor mele … Comentariile mele au fost menite să înceapă o conversație importantă, nu pentru a critica o companie – în special una care îmi place – în 2017, mulți dintre noi s-au luptat cu consecințele neintenționate ale produselor pe care le-am construit, în special platformele media sociale au fost folosite și abuzate în moduri pe care noi, arhitecții noștri nu le-am imaginat: multă vină a fost aruncată și vină simțită, dar lucrul important este ceea ce noi, ca industrie, facem acum pentru a ne asigura că impactul nostru asupra societății continuă să fie unul pozitiv.

Vezi online cu traducere:


Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce!


Vă rugăm să donați cât considerați de cuviință pentru a contribui la eforturile mele de extindere a acestui proiect educațional unic. (mai multe aici...)