Brene Brown – Suntem in cultura neindestularii

BRENE BROWN: Pentru mine, egoul este un agitator. Este hărţuitorul meu. Şi îmi spune: „Tu nu ai valoare inerentă. Trebuie să te agiţi“. Cât de repede poţi să alergi? Cât de sus poţi sări? Câte like-uri ai? Câte comentarii la postări? Asta este agitaţia.

OPRAH: Şi asta nu se întâmplă pentru că trăim într-o cultură care se măsoară şi ne măsoară după câte like-uri adunăm?

BRENE: Cu siguranţă. Suntem în cultura neîndestulării. Niciodată de ajuns. Niciodată destul de bun, destul de slab, destul de bogat, destul de în siguranţă, destul de convins. Cred că e interesant de aflat, aş vrea să ştiu ce părere aveţi despre asta, pentru că aţi privit multe feţe de-a lungul anilor, corect?

OPRAH: Da.

BRENE: Mi-am început documentarea cu şase luni înainte de 11 septembrie. Aş spune că în ultimii doisprezece ani cultura noastră a fost marcată de o frică profundă. E ca o reacţie colectivă post-traumatică.

OPRAH: Oh, Doamne, tocmai am avut o revelaţie.

BRENE: Imi place asta! Care?

OPRAH: Când aţi spus asta, mi-am dat seama că am făcut tranziţia de la a fi în alertă şi a ne teme la cod portocaliu şi cod galben. Cumva am internalizat aceasta frică, şi ea iese la suprafaţă ca atitudine arţăgoasă şi lipsă de consideraţie. Am internalizat frica, aşa că nu mai contează ce culoare are codul, pentru că frica e tot timpul acolo. Asta am înţeles.

BRENE: Exact aşa e.

 


Cartile lui Brene Brown se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

 
Cartile lui Oprah Winfrey se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Ai gasit un clip video care nu porneste? Te rog sa ma anunti si voi incerca sa il repar (clik aici)


Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite