Bird Box (2018) – Entitati care iau forma celor mai cumplite temeri ale noastre

Există o frică fizică. Știi, când vezi un șarpe, un animal sălbatic, instinctiv există frică; este normal, teama naturală, sănătoasă. Aceasta nu este frică, este dorința de auto-protecție – care este normală.

Însă protecția psihologică de sine – adică dorința de a fi mereu în siguranță – naște frica. Mintea care caută tot timpul siguranța, este o minte moartă, deoarece nu există nici o certitudine în viață, nu există nici o permanență.

Când sunt în contatct direct cu frica există un răspuns al nervilor și tot restul. Atunci când mintea nu mai evadează prin cuvinte, sau prin orice fel de activitate, nu există nici o separare între observator și lucrul observat, cum ar fi frica.

Vezi clip selectat din film cu traducere:

 

Dar mintea care încearcă să evadeze este cea care se separă de frică. Dar atunci când există un contact direct cu frica, nu există nici un observator, nu există nici o entitate care spune ”mi-e frică”.

Deci, atunci când sunt în contact direct cu viața, cu ceva, nu există nici o separare – această separare care creează concurență, ambiție, frică.

Deci, nu este important ”cum să fim fără frică”?

Dacă căutați o cale, o metodă, un sistem pentru a scăpa de frică, întotdeauna veți fi cuprinși de frică.

Dar dacă înțelegeți frica – ceea ce se poate produce doar atunci când sunteți în contact direct cu ea, atunci când sunteți amenințați cu pierderea locului de muncă – atunci faci ceva; doar atunci vei descoperi că frica încetează în totalitate – vreau să spun întreaga frică, nu frica de un anumit fel sau de un alt fel.

Filmul se poate vedea la aceasta adresa – http://bit.ly/2POXfPR


Stiu ca oamenii nu inteleg valoarea decat daca are un pret. Voi intelegeti pretul si nu intelegeti valoarea. In functie de valoarea acordata sustineti munca si existenta acestui website :


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

Invitatie Grup WhatsApp