Beyond The Sky (2018) – Extraterestrii in cautarea sufletului, emotiei

A pierde Sufletul înseamnă a pierde contactul cu Dumnezeu. Acesta este o altă frază pe care Jung o scrie vorbind despre inconștient. Este o frază ce dă de înțeles că Sufletul ar avea o exigență, aceea de a fi așezat undeva în interiorul omului. La fel cum Mintea este relaționată de creier, tot așa și Sufletul este relaționat de inima omului. Pentru popoarele primitive, indiferent de numele pe care îl foloseau pentru a identifica Sufletul, acesta domicilia în inima omului, și, a smulge inima dușmanului însemna a-l priva pe acesta de Suflet. Este clar că acest lucru ascunde al nu știu câtelea simbolism: omul a știut mereu că inima este acel organ din Corpul uman (Soma) ale cărei bătăi sunt influențate de emoții. Emoțiile sunt o prerogativă a Sufletului. Pentru Jung Sufletul este personificarea emoției și trebuie să spun că pentru mine este același lucru. În hipnoză, Sufletul se prezintă ca având niște emoții împinse la extrem, în mod total incontrolabil.

Vezi clip selectat din film:

A avea Suflet înseamnă a simți universul, dincolo de simțurile care provin de la lobul stâng al creierului, adică cele raționale. A simți cu lobul drept, cel al Sufletului, este diferit: este vorba despre a simți, nu de a percepe, așa cum ar proceda unul dintre cele cinci sim țuri comune ale noastre, a simți în interior și nu a  percepe în afară. A percepe în afară este produsul simțurilor noastre, care măsoară ce se întâmplă dincolo de Corpul (Soma) nostru. A simți în interior echivalează cu a asculta mesajul Sufletului lumii ( Anima mundi), format din toate acele Suflete care constituie unicitatea Sufletului.

Cu alte cuvinte, a simți cu lobul drept înseamnă a asculta vocea universului, în totalitatea sa vie. Prin urmare, componenta sufletească nu este situată cu adevărat în inimă și nici în creier, care este domiciliul Minții, ci în inconștient. Inconștientul este locul unde Sufletul, înțeles ca Super-Eu, acționează și locuiește; inconștientul este domiciliul arhetipurilor și Sufletul este arhetipul lui Dumnezeu, așa cum spune Jung, după părerea căruia Sufletul este acea parte din noi care se apropie cel mai mult de Dumnezeu, chiar dacă nu este Dumnezeu.

 

Filmul se poate vedea la adresa – https://bit.ly/2qSbMQV

 


Cartile lui David Wilcock se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 
 
Cartile lui Dan D. Farcas se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite