Anna Piperal – Cum arata un guvern digital

Cum ar fi dacă niciodată nu ar mai trebui să completați documente pe suport de hârtie? În Estonia, aceasta este o realitate: cetățenii desfășoară aproape toate serviciile publice online, având posibilitatea să-și deschidă o afacere sau să voteze de pe laptop, mulțumită ambițiosului proiect post-sovietic de transformare digitală a națiunii, numit „e-Estonia”. Unul dintre experții programului, Anna Piperal, explică principiile cheie de proiectare a „e-guvernării” țării și arată de ce restul lumii ar trebui să le urmeze exemplul, pentru eradicarea birocrației învechite și recâștigarea încrederii cetățenilor.

Vezi online cu traducere:

 


Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult! Va multumesc tuturor!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite