Andrew Newberg – Viitorul lui Dumnezeu

Intreaga cercetare pe care noi şi alţii am acumulat-o ne îngăduie să facem o prezicere legată de viitorul lui Dumnezeu. Evident că Dumnezeu nu va pleca, dar nu va mai fi în mod necesar Dumnezeul descris în textele noastre sacre. Conform unei recente statistici Barna, reprezentările biblice ale unui creator atotputernic şi atoateştiutor pălesc. Ce îi va lua locul?

Dacă statistica noastră aruncă vreo lumină asupra întrebării, va fi un Dumnezeu care îşi păstrează misterul, o experienţă foarte intimă care nu poate fi captată în cuvinte. Iar dacă tendinţa spre spiritualitate personală continuă, vom vedea o lume în care coexistă mai multe noţiuni despre Dumnezeu. Din fericire, aceasta va inspira o mai mare toleranţă între oameni de credinţe religioase diferite, pe măsură ce îşi vor da seama de unitatea şi diversitatea de fond ale acestor experienţe.

Cum vor răspunde instituţiile religioase tradiţionale?

In acelaşi fel ca în trecut –  se vor reinventa pentru a întâmpină nevoile generaţiei următoare de căutători. Bisericile curentului principal îşi liberalizează teologiile. Evangheliştii se îndepărtează de retorica fundamentalismului, iar bisericile New Age vor creşte că număr în toată ţara; Chiar şi în ţările musulmane sprijinul politicilor şi credinţelor extremiste începe să intre în declin.

Religia şi spiritualitatea se schimbă şi evoluează constant, iar acesta este un lucru bun atât pentru societăte, cât şi pentru creierul uman. Noi idei ne provoacă să gândim mai profund în legătură cu valorile şi supravieţuirea personală şi cu cât ne gândim măi mult la misterele naturii umane, cu atât mai probabil vom avea o epifanie care poate îmbunătăţi calitatea vieţii. Pentru majoritatea americanilor, aceasta înseamnă spiritualitatea.

 
Cartile lui Andrew Newberg se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce!


Dacă fiecare dintre vizitatorii acestui blog, care simt că îi ajută aceste informaţii, ar oferi drept multumire, de fiecare dată când intră aici, măcar 5 lei, (atat e transferul minim in cont), ajutorul vostru ar fi minim, practic insesizabil pentru voi, însă pentru noi ar însemna mult. (clik aici pentru mai multe detalii...)