Alita: Ingerul razboinic (2019) – Un mod de a vedea totul

Sufletul (Alita), care corespunde activitatii lobului cerebral drept, este partea feminina, este partea arhitipala feminina, este partea care simte lumea, nu pentru ca 2+2=4, asta face partea masculina, partea spirituala.. este masculinul care-l ai in tine, partea feminina este aceea care vede o chestie si zice: Parerea mea este ca lucurile stau asa..” De ce? Nu stiu, dar simt ca asa este”..

Deși are corp robotic, Alita e animată de un „suflet” uman, sensibil, gata să salveze un cățeluș înainte de a fi strivit de un centurion robotic, ori să își salveze „tatăl” (doctorul inginer Dyson Ido, jucat de Christoph Waltz) dintr-o altercație cu cyborgi sau să freamăte la atingerea tandră a lui Hugo (Keean Johnson). Alita pare printre puținii capabili de compasiune și iubire dintre cei asemenea ei.

Vezi online clip 1 selectat din film:

 

In Alita: Battle Angel, majoritatea oamenilor nu au corpuri naturale, ci au „îmbunătățiri tehnologice”, combinații de părți organice și robotice din cauza mediului violent în care trăiesc în Orașul de Fier. Societatea din Alita: Battle Angel e împărțită în două clase, a săracilor, care viețuiesc în orașul gunoaielor – Iron City – și bogații, ce trăiesc în Zalem, ancorat la Pământ de un lift spațial gigantic care atrage consumabile și trimite gunoiul jos. Cei de jos visează la Zalem. Orașul de Fier e construit pe verticală, straturi peste straturi, ca într-un joc video. Scenariștii prefigurează în acest film zorii a ceea ce va deveni Alita într-un (sperăm noi) sequel – cea care va conduce o revoltă împotriva sistemului dictatorial al lui Nova, un villain de neatins, dar omniprezent și omnipotent.

Vezi online clip 2 selectat din film:

 

Alita reuşeşte să facă filmele cu cyborgi să depăşească registrul benzilor desenate şi al publicului adolescent. Alita vorbeşte despre bine şi rău, despre umanitate în condiţii adverse. Poate nu în ultimul rând, e un mesaj feminist, despre puterile ascunse pe care orice „ea” le are. Un film de văzut pe ecran cât mai mare.

Vezi online clip 3 selectat din film:

 

Filmul se poate vedea online cu traducere la adresa – https://bit.ly/2NDDE5U


INFO: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce. - DMCA


Dacă vă place acest site, iar informațiile prezentate vă sunt de ajutor, ajutati acum acest site cu o donație prin serviciul electronic securizat PayPal sau direct in cont bancar. (clik aici)