Alila Medical Media – Intelegerea virusului care provoaca COVID-19

În acest moment, nu este încă clar dacă virusul a sărit direct de la lilieci la oameni sau dacă există o gazdă intermediară pentru mamifere. Genomul Coronavirus este o moleculă mare de ARN cu un singur fir, cu sens pozitiv, care conține toate informațiile necesare pentru fabricarea componentelor virale. ARN-ul este acoperit cu proteine structurale, formând un complex cunoscut sub numele de nucleocapsidă. Nucleocapidă este închisă într-un înveliș, care este în principiu o membrană LIPID cu proteine încorporate. Din plic emană vârfuri, dând aspectul unei coroane. De aici provine numele „corona”. Integritatea plicului este esențială pentru infecția virală și este călcâiul lui Ahile al virusului, deoarece membrana lipidică poate fi ușor distrusă de solvenți lipidici, cum ar fi detergenții, alcoolul și unii dezinfectanți. De fapt, virusurile învăluite sunt cele mai ușor de inactivat atunci când se află în afara unei gazde.

Vezi online cu traducere:

 


Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite