Alan Watts – Cand esti in liniste, vorbeste!

Alan Watts s-a nascut in Anglia, in 6 ianuarie 1915, chiar la inceputul primului razboi mondial si a fost un filozof, scriitor si conferentiar de origine britanica, devenit cunoscut o data cu popularizarea filozofiei orientale printre europeni. Primele sale scrieri pe tema Orientului le-a facut pe cand avera doar 14 ani, iar in anul 1932 a redactat prima sa brosura despre filozofia Zen. Alan Watts a pus bazele unei librarii audio de aproape 400 de inregistrari si a scris mai mult de 25 de carti, ultima fiind “Tao: The Watercourse Way”. In scrierile si viziunile sale, el a fost influentat de psihologul Carl Gustav Jung si de filozoful indian Jiddu Krishnamurti. Watts a intreprins multe calatorii in Europa si in Japonia, unde a sustinut numeroase conferinte la diferite universitati. Autorul a fost foarte atasat de filozofiile indiene si gandirea taoista. In noiembrie 1973, pe cand avea 58 de ani, Alan Watts a murit in somn, dupa ce s-a intors dintr-un turneu intens de prelegeri. In urma sa a ramas insa o opera complexa. Cartile sale se gasesc pe libris.ro in categorii precum: Spiritualitate si ezoterism, Biografii, memorii, jurnale si Dezvoltare personala.

Vezi online cu traducere:

 
Cartile lui Alan Watts se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite