Rupert Sheldrake – Mintea extinsa

Rupert Sheldrake - Mintea extinsa

Dacă noi, toți locuitorii planetei, am deveni într-o singură clipă și am rămâne conștienți de existența acestei interconectări și de implicațiile acesteia, atunci, în clipa imediat următoare, s-ar opri toate războaiele și toate conflictele existente la nivel de popoare dar mai mult de atât, s-ar opri toate conflictele la nivel de relații și nimeni nu ar mai fi în stare să judece sau să manipuleze un semen al său. Deși ce spun acum pare utopic acest lucru este un potențial demn de luat în seamă tocmai prin prisma noilor dovezi care demonstrează existența interconectării noastre prin intermediul acestui câmp al conștiinței.

Vizioneaza clipul selectat cu traducere:

https://goo.gl/RVDKXS

**

Calea asumării, a responsabilității, a extinderii duratei și intensității conștienței, nu este una tocmai ușoară dar este singura care am văzut că dă rezultate durabile și ne poate apropia din ce în ce mai mult în mod simultan atât de armonia interioară cât și de armonia relației cu exteriorul cu tot ce cuprinde acesta (ființe, natură, experiențe, relații, succes, bani, etc.).

Cu pași mai mari sau mai mici, fiecare în ritmul propriu, devine evident faptul că va trebui până la urmă să mergem pe această cale deoarece apar mereu dovezi în favoarea existenței câmpului conștiinței – această conexiune profundă între noi toți și faptul că fiecare acțiune a fiecăruia dintre noi influențează pe toți ceilalți.

Despre aceste dovezi este vorba în prelegerea de mai jos, prelegere susținută de Rupert Sheldrake – renumit biochimist și autor a numeroase cărți din domenii interdisciplinare.

Conform teoriei sale, mințile noastre sunt interconectate în rețele vaste formând o minte comună extinsă spațial dar și temporal prin conexiuni infinite iar în interiorul creierului nostru este localizată doar o parte din aceasta. Argumentele sale reconfirmă ceea ce mulți oameni au știut încă din vremuri străvechi chiar în absența acestor dovezi științifice și întăresc necesitatea evoluției noastre pe calea conștienței.

***

Your email is never published or shared.