Istoria lumii cu Andrew Marr – Supravietuirea (Ep.1)

istoria-lumii-cu-andrew-marr

Primul episod din cele opt ale seriei documentare începe printr-o călătorie în timp, pe întreg globul, Andrew Marr prezentând modul în care forțele naturii și ingeniozitatea minții umane au transformat și au definit omenirea, așa cum o știm în prezent. De la începutul civilizației în Africa, Marr urmărește povestea strămoșilor nomazi și ocuparea de către aceștia a teritoriilor din întreaga lume, dezvăluind primele semne ale civilizației de pe teritoriul european – amprentele de pe pereții peșterilor ce datează de mai bine de 30 000 de ani.

Seria documentară Istoria Lumii cu Andrew Marr prezintă lupta primelor civilizații cu forțele naturii, precum și similitudinile care există între viața cotidiană din Egiptul antic și poveștile dramatice din prezent, de pe micile ecrane. Toate acestea conturează o poveste despre oameni, despre adarptare si despre eforturile lor neîncetate pentru supraviețuire.

Cu ajutorul imaginilor spectaculoase și al reconstruirilor dramatice, seria documentară reușește să recreeze înfiecare episod atmosfera lumilor pierdute de-a lungul timpului. Sunt prezentate evenimente istorice,  momente de decizie și întrebări care, la acel moment, au schimbat cursul istoriei. Incluzând scene din locuri incredibile, precum Valea Regilor și geoglifele din deșertul Nazca, Istoria Lumii cu Andrew Marr aduce în prim-plan experiențele care au contribuit la formarea civilizației umane.

Descarca Episodul 1 cu traducere:

https://goo.gl/d0yI9U

**

 

gabi - Eterna lupta pentru supravietuire… cat de putini insa isi dau seama ca dau cu piciorul unei pietre care ajunge de a fi pusa in capul unghiului?
Traim intr-o lume in care manipularea urca pe zi ce trece culmi mai inalte. Cine ar mai crede astazi mesajul pe care l-a primit Lot? Pune si fa corabie… pe uscat!?
Ce rost au azi valori morale, cand putem sa fim mai stupizi decat o maimuta si sa numim asta… ARTA!
Ma bucur ca am trait printre oameni adevarati, cativa cat au fost, am avut suport, am avut repere si mai important am avut si am putut da altora un sprijin.
(azi vecina mea in varsta de 70 de ani, se ducea la psihiatru, sa poata rezista sa traiasca alaturi de nepotul ei, imi spunea cu lacrimi in ochi: il iubesc si il ingrijesc iar el imi spune cand am de gand sa mor odata. Te rog sa nu ii spui… )

Your email is never published or shared.